Sivut

maanantai 2. huhtikuuta 2012

virpomisoksia


Pitihän sitä askarrella lasten kanssa muutamat oksat, jotta päästiin virpomaan mummille ja vaarille sekä muutamalle ystävälle. Neiti Näpsä 2v opetteli tomerana äidin perässä lausumaan lyhyesti ja ytimekkäästi "Virvon, varvon tuoreeks terveeks, tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle!" Todellisuudessa hän uskaltautui nuo sanat lausumaan vain mummilassa, muut paikat käytiin pienen ujostelun kera. Herra Hupsu 1v kutitteli siskoaan pajunkissoilla ja haki kuuliaisena namit, kun niitä tarjottiin.


Perinteisen jaettavan puhelinluettelon, jolla ei ainakaan meidän taloudessa ole yleisesti ottaen mitään virkaa vaan päätyy lähes tulkoon joka vuosi suoriltaan paperinkeräykseen, keltaiset sivut saivat vielä kerran uuden elämän muuntuen keväisiski kukkasiski. Leikatttiin sivut pieniksi neliöiksi, rutattiin niitä muutama päällekkäin ja sidottiin. Lapset rypisteli innoissaan paperia, sitominen oli äidin homma.

Lisäksi leikattiin paksua pääsiäisen keltaista askarteluhuopaa tipun malliin, koristeltiin helmimasulla, heiluvilla silmillä ja pahvinokalla, ja sidottiin oksaan keikkumaan. Nämä ja kukkaset sekä tietenkin eri värisiä höyheniä liimattiin keräämiimme pajunoksiin, ja avot!

2 kommenttia:

  1. Oispa ollu kiva saada noin kauniisti tuunattuja oksia! Varmaan ollu kaikilla kivaa askarrellessa :)

    Hyvää pääsiäistä sinne, ei ollakaan vielä muistettu toivottaa!

    VastaaPoista